Breaking News

καλεί τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν για την ημέρα των ευχαριστιών

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) έχουν πει στους Αμερικανούς να αποφύγουν τα ταξίδια για τις γιορτές των Ευχαριστιών εν μέσω αυξημένων περιπτώσεων Covid-19.

“Την περασμένη εβδομάδα, είδαμε πάνω από ένα εκατομμύριο νέες περιπτώσεις”, δήλωσε την Πέμπτη ο Erin Sauber-Schatz του CDC. “Η ημέρα των ευχαριστιών είναι μια εβδομάδα μακριά.”

Ωστόσο, το πρακτορείο σταμάτησε να εκδίδει απαγόρευση ταξιδιού για τους Αμερικανούς.

Οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής περισσότερα από 11,6 εκατομμύρια μολύνσεις κοροναϊού και περισσότερους από 250.000 θανάτους.

Η ημέρα των ευχαριστιών συνήθως ανακοινώνει την πιο πολυσύχναστη εβδομάδα για ταξίδια στις ΗΠΑ. Πέρυσι, περίπου 26 εκατομμύρια ταξιδιώτες πέρασαν από τα αεροδρόμια της χώρας την εβδομάδα που περιείχε τις διακοπές.

Μπάιντεν: Η άρνηση του Τραμπ «στέλνει φρικτό μήνυμα»
Οι υπεύθυνοι της Tyson Food στοιχηματίζουν στους εργαζόμενους που παίρνουν το Covid
Οι επιστημονικές συμβουλές για το κλείδωμα ήταν ελαττωματικές;
“Δεν είναι απαίτηση. Είναι μια σύσταση για το αμερικανικό κοινό να μελετήσει”, δήλωσε ο Δρ Henry Walke, διευθυντής συμβάντων του CDC Covid-19, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης.

“Αυτή τη στιγμή, ειδικά καθώς βλέπουμε αυτό το είδος εκθετικής ανάπτυξης σε περιπτώσεις, και την ευκαιρία να μετατοπίσουμε ασθένειες ή λοιμώξεις από ένα μέρος της χώρας σε άλλο, οδηγεί στη σύστασή μας να αποφύγουμε το ταξίδι αυτή τη στιγμή”.

Επίσης την Πέμπτη, η ειδική ομάδα του Κορανοϊού του Λευκού Οίκου είχε την πρώτη δημόσια ενημέρωση σε μήνες. Τα μέλη της ειδικής ομάδας, συμπεριλαμβανομένου του αντιπροέδρου Mike Pence, σημείωσαν την αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού και τα ποσοστά θετικότητας – που σημαίνει το ποσοστό των δοκιμών κοραναϊού που επανέρχονται θετικά – σε ολόκληρη τη χώρα.

“Αυτό είναι πραγματικά μια έκκληση για δράση για κάθε Αμερικανό να αυξήσει την επαγρύπνησή του”, δήλωσε ο συντονιστής της ειδικής ομάδας Δρ Deborah Birx. “Αυτό είναι περισσότερες περιπτώσεις, πιο γρήγορα, από αυτά που είχαμε ξαναδεί.”

Ντέμπορα Μπιρξ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
image caption Ο Δρ Deborah Birx προειδοποίησε για την αύξηση των λοιμώξεων στις ΗΠΑ
Αν και ο Δρ Birx προέτρεψε τους Αμερικανούς να περιορίσουν τις εσωτερικές αλληλεπιδράσεις – όπως το είδος των ομαδικών συγκεντρώσεων που χαρακτηρίζουν την Ημέρα των Ευχαριστιών – η ομάδα εργασίας δεν σχολίασε συγκεκριμένα τα ταξίδια διακοπών. Και ο κ. Πενς συγκεκριμένα διατήρησε έναν αισιόδοξο τόνο, τονίζοντας την πρόσφατη πρόοδο στην ανάπτυξη εμβολίων και τονίζοντας τη βελτιωμένη ετοιμότητα της χώρας.

“Ο Αμερικανός δεν ήταν ποτέ πιο προετοιμασμένος για την καταπολέμηση αυτού του ιού από ό, τι είμαστε σήμερα”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος.

Ο Λευκός Οίκος μέχρι στιγμής αρνήθηκε να συνεργαστεί με τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και την επικείμενη κυβέρνησή του σχετικά με την πολιτική του κοροναϊού, καθώς ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνείται να παραχωρήσει τον προεδρικό διαγωνισμό.

Ο κ. Μπάιντεν την Πέμπτη χαρακτήρισε την αποτυχία του Τραμπ να παραδεχτεί ένα «εξαιρετικά επιβλαβές μήνυμα» για τον υπόλοιπο κόσμο. Ο Δημοκρατικός είπε ότι ο συντονισμός είναι απαραίτητος για την καταπολέμηση της επιδημίας του κοροναϊού.

Ερωτηθείς την Πέμπτη εάν θα κλείσει την οικονομία σε μια προσπάθεια να περιορίσει το ξέσπασμα, ο κ. Μπάιντεν απέρριψε την έννοια της παύσης λειτουργίας σε εθνικό επίπεδο.

“Θα κλείσω τον ιό. Αυτό θα κλείσω”, είπε. “Δεν υπάρχει καμία περίσταση που μπορώ να δω ότι θα απαιτούσε απόλυτο εθνικό κλείσιμο.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *