Breaking News

Η ισραηλινή επίθεση συσσωρεύει 212 Παλαιστίνιους νεκρούς σε μία εβδομάδα

Η ισραηλινή επίθεση στη Γάζα μπαίνει στη δεύτερη εβδομάδα με αριθμό νεκρών 212 Παλαιστινίων. Και ο πρωθυπουργός Μπινιαμίν Νετανιάχου εκπληρώνει την υπόσχεσή του να εντείνει τις επιθέσεις. Η κατάπαυση του πυρός δεν προχωρά, αλλά η βία είναι.

Το Ισραήλ υπερηφανεύεται ότι έφτασε στις σήραγγες της Χαμάς, ενώ οι σήραγγες της Χαμάς, ενώ η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Παλαιστίνη εξοπλίζει τα σχολεία της για να φιλοξενήσει περισσότερους από 41.000 ανθρώπους.

Με τη σειρά τους, οι επιθέσεις σε σχολεία και νοσοκομεία ωθούν τη Λωρίδα στο όριο. “Δεν είναι αρκετό”, ισχυρίστηκε ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμεντ Στάγιεχ, απουσία πιο συγκεκριμένων ενεργειών από τη διεθνή κοινότητα.

“Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να εκδώσουν ψήφισμα που να περιγράφει όλες αυτές τις ενέργειες ως παράνομες και παράνομες εναντίον του παλαιστινιακού λαού”, δήλωσε ο Στάγιεχ απαιτώντας κυρώσεις εναντίον του Ισραήλ. Ο Hady Amr, ο απεσταλμένος των ΗΠΑ για διαμεσολάβηση με τα κόμματα, συναντήθηκε με Παλαιστίνιους εκπροσώπους τη Δευτέρα μετά από συνάντηση με τους Ισραηλινούς την Κυριακή.

“Η κυβέρνησή μου θα συνεχίσει να εμπλέκει Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς και άλλους περιφερειακούς εταίρους για να εργαστούν προς μια σταθερή ηρεμία”, δήλωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Η Αίγυπτος παίζει κεντρικό ρόλο στην κατάπαυση του πυρός. Σύμφωνα με έναν Αιγύπτιο διπλωμάτη, οι μεσολαβητές βασίζονται στην κυβέρνηση Μπάιντεν για να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει την επίθεσή του και να αναφέρουν ότι υπάρχουν προσδοκίες για δράση τις επόμενες 48 ώρες.

Από τη Γαλλία, ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν ανανέωσε την υποστήριξή του στις προσπάθειες διαμεσολάβησης της Αιγύπτου στη σύγκρουση. Επίσης, το Κατάρ και η Ιορδανία, μέσω του Βασιλιά Αμπντουλάχ Β ‘, θεματοφύλακα των ιερών τόπων της Ιερουσαλήμ, επιδιώκουν να πλησιάσουν την απο κλιμάκωση.

Απειλημένη παιδική ηλικία
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στη Γάζα επιδεινώνεται. Κάθε ώρα, τρία παιδιά τραυματίζονται από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα, σύμφωνα με το Save The Children. Τουλάχιστον 212 Παλαιστίνιοι, συμπεριλαμβανομένων 61 παιδιών, σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

“Έχουμε περισσότερους από 41.000 πρόσφυγες σε 50 σχολεία”, δήλωσε ο διευθυντής της UNRWA (η υπηρεσία του ΟΗΕ που συνεργάζεται με Παλαιστίνιους πρόσφυγες), Matthias Schmale, ενώ χαρακτήρισε τις επιθέσεις εναντίον των προσφύγων “πολύ ανησυχητική”. κολέγια

Ο Schmale έχει καταγγείλει ότι το Ισραήλ δεν επέτρεψε το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων από την έναρξη των εχθροπραξιών την περασμένη Δευτέρα. Τα νοσοκομεία αρχίζουν να εξαντλούνται από ιατρικές προμήθειες καθώς ο αριθμός των τραυματιών φτάνει τους χίλιους, συμπεριλαμβανομένων 366 παιδιών. Με τη σειρά του, ο μόνος σταθμός παραγωγής ενέργειας του θύλακα κινδυνεύει να εξαντληθεί το καύσιμο.

Η Γάζα υφίσταται ήδη καθημερινές διακοπές ρεύματος για 8 έως 12 ώρες. Οι αεροπορικές επιδρομές έχουν καταστρέψει τις γραμμές τροφοδοσίας και η καταστροφή εμποδίζει το προσωπικό να φτάσει στις πληγείσες περιοχές. Ο βομβαρδισμός νοσοκομείων, σχολείων και κτιρίων κατοικιών απειλεί το αύριο της Γάζας.

Παγκόσμια απεργία
Ομοίως, οι ισραηλινές αρχές καυχιέται ότι έχουν καταστρέψει 15 χιλιόμετρα σηράγγων της Χαμάς και ότι σκότωσαν τον Husam Abu Arbid, επικεφαλής της ισλαμικής τζιχάντ στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας για τρεις δεκαετίες.

“Η άδεια για τη δολοφονία του Ισραήλ ανανεώθηκε και αυτό πρέπει να σταματήσει αμέσως”, επέμεινε ο Shtayyeh. Από την αρχή της κλιμάκωσης πριν από μια εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός έχει χτυπήσει 788 στόχους στον θύλακα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Χαμάς, Abu Ubaidah, απείλησε να ανανεώσει τους πυραύλους προς το Τελ Αβίβ εάν το Ισραήλ δεν “σταματήσει αμέσως την επίθεσή του εναντίον σπιτιών και κτιρίων κατοικιών”. Από την άλλη πλευρά, οι Παλαιστίνιοι στο Ισραήλ κάλεσαν παγκόσμια απεργία αυτή την Τρίτη. “Για να συνεχίσουμε τη λαϊκή εξέγερσή μας μέχρι να επιτύχουμε την απελευθέρωση των εδαφών μας και των ανθρώπων μας”, υποστήριξαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *